Cinnamon Rolls cu dulceață de căpșuni

Cinnamon Rolls cu dulceață de căpșuni

 

Ingrediente pentru 8 porții:

 

Cocă:

300g + 65g făină

4 linguri zahăr

un vârf de cuțit de sare

8g drojdie uscată activă pakmaya

180ml lapte

40g unt

1/4 linguriță nucșoară măcinată

1 ou, bătut

 

Umplutură:

100g zahăr brun

1 lingură scorțișoară măcinată

40g unt, la temperatura camerei

1 borcan dulceață de căpșuni

 

Glazură:

100g zahăr pudra

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriță extract de vanilie

1 lingură lapte

 

Instrucțiuni:

Coca:

Într-un bol, amestecați 300g făină cu zahărul, sarea și drojdia uscată.

 

Puneți laptele împreună cu untul și nucșoară într-un bol pentru microunde și încălziți până ce untul se topește complet, amestecând din când în când.

 

Turnați amestecul de lapte peste ingredientele uscate, adăugați oul bătut și amestecați până capătă consistentă de coca.

 

Frământați coca pentru 3-4 minute, adăugând progresiv și restul de făină, apoi întindeți-o într-un dreptunghi (de 20 x 35cm). Coca este gata pentru umplutură!

 

Umplutură:

Într-un bol mic, amestecați zahărul brun cu scorțișoară măcinată.

Întindeți untul pe suprafață dreptunghiului de coca, apoi dulceață de căpșuni. Lăsați aproximativ 1 cm pe lungime pentru a închide ruloul.

 

Presărați cu amestecul de zahăr brun și scorțișoară.

 

Rulați către partea lăsată liberă, apoi tăiați în 8 bucăți egale.

 

Transferați roll-urile în tavă de copt, acoperiți și lăsați la dospit într-un loc călduț până când acestea își dublează volumul (apoximativ 30 min).

 

Preîncălziți cuptorul la 170°C.

Dați la cuptor pentru 20-25 de minute. Dacă observați că acestea capătă culoare prea rapid, acoperiți cu folie de aluminiu pentru a nu se arde.

 

Glazură:

Între timp, într-un bol, amestecați bine cu un tel ingredientele pentru glazură.

 

De îndată ce roll-urile sunt gata, scoateți-le din cuptor și turnați glazură în ploaie.

Serviți-le calde.

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG