Cheesecake Brownie cu dulceață de coacaze

Cheesecake Brownie cu dulceață de coacaze

Ingrediente:

 

Pentru brownies

250g ciocolată neagră, tăiată în bucăți

85g unt, tăiat cubulețe

25g pudră de cacao fără îndulcitori

100g zahăr

1 tsp esență de vanilie

un vârf de cuțit de sare

3 ouă la temperatura camerei

1/2 cană făină

100g ciocolată, tăiată mărunt

1/2 borcan dulceață de coacăze

 

Pentru Cheesecake:

300g crema de brânză Philadelphia, la temperatura camerei 

2 ouă

65g zahăr 

1/2 linguriță extract de vanilie


 

Instrucțiuni:

 

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă pentru cuptor de 28 x 22 cm cu hârtie de copt.

 

  1. Într-un bol, puneți untul și ciocolata. Topiți în cuptorul cu microunde, sau la bain marie, până când ciocolata este în stare lichidă, apoi amestecați bine cu untul topit.

 

  1. Adăugați pudra de cacao, zahărul, vanilia și sarea, și amestecați cu un tel pentru a încorpora.

 

  1. Mai departe, adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

 

  1. Adăugați făină și amestecați pentru a o încorpora în compoziția pentru brownie.

 

  1. Turnați 3/4 din această compoziție în tava de copt pregătită, nivelând bine cu o spatulă. Păstrați restul de 1/4 din compoziție pentru la final.

 

  1. Într-un bol separat, bateți crema de brânză, ouăle, zahărul și vanilia, până ce acestea sunt omogenizate.

 

  1. Turnați compoziția de cheesecake peste cea de brownie din tavă.

 

  1. Adăugați câte o lingură de dulceață din loc în loc până terminați jumătatea de borcan, apoi adăugați compoziția rămasă de brownie, lingură cu lingură.

Învârtiți ușor lingura în compoziție pentru a se amesteca ușor, fără a insista prea mult.

 

  1. Dați la cuptorul încins pentru 35-45 de minute, sau până când o scobitoare înfiptă în mijlocul prăjiturii iese curată.

Prăjitură poate părea mai moale cât este fierbinte, însă se va întări după ce se va răci.

 

  1. De îndată ce prăjitură este răcită complet, tăiați-o în cuburi și serviți cu extra dulceață de coacăze.

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG