Cea mai delicioasă pizza homemade

Cea mai delicioasă pizza homemade

 

Ingrediente:

   1 kilogram de făină 000

   15 grame de drojdie proaspătă

   50 ml ulei de măsline

   500 ml de apă caldă

   25 g sare

   1 vârf de cuțit de zahăr

INGREDIENTE topping:

   Mozzarella – 150-180 gr

   Tomate Râureni – jumătate de borcan

   Salam - 100 g

  Cașcaval  – 100 g

   Ruccola – 130 g

   

Mod de preparare:

Amestecați drojdia proaspătă cu zahărul, 2 linguri de făină și 200ml apă călduță. Amestecați și puneți vasul într-un loc cald și în 15 minute.

După 15 minute, puneți maiaua peste făina cu puțină sare și apoi adăugați 300 ml de apă și ulei de măsline. Amestecați cu o lingură și apoi puneți aluatul pe blat și frământați până devine omogen.Trebuie să stea la dospit, într-un loc cald 30 de minute.

Când a crescut, împărțiți aluatul 4 părți. Întindeți-l cu făcălețul. În cazul în care folosiți făcălețul, lăsăți aluatul să mai crească 10 minute în tavă.

Ungeti o tavă cu ulei de măsline și puneți aluatul.

Ungeti blatul cu sos de roșii. Sosul se face din roșii decojite la cutie, blendate cu sare, ulei de măsline și busuioc proaspăt.

Presărați pe deasupra mozarella și feliile de salam. 

 Băgați la cuptorul încălzit la 250grade pentru 15 minute.

Când este gata, adaugă și frunzele de ruccola. 

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG