Budincă cu bezea și compot de caise Râureni

Budincă cu bezea și compot de caise Râureni
  • Azi ți-am pregătit un desert simplu și inedit cu compot de caise. Află cum se prepară:
  • Ai nevoie de:

1 borcan de compot de caise Râureni

1 pachet de macaroane (200g)

200 g zahăr

1 litru de lapte

2 ouă

250 g brânză de vaci proaspătă

1 pliculeț de zahăr vanilat

Suc de la o jumătate de lămâie

1 lingură de pesmet

20 g unt

Cum se prepară:

Se pune laptele la foc într-o oală și se amestecă zahărul vanilat. Se adaugă macaroanele și se fierb 7-8 minute, până sunt gata. Apoi se lasă la răcit. Se adaugă brânza de vaci, 2 gălbenușuri și zahăr.

Apoi, într-un vas uns cu unt și tapetat cu pesmet se toarnă compoziția. Vasul se pune în cuptorul preîncălzit, la temperatură medie timp de 30-40 de minute. După ce se coace, budinca trebuie sa aibă o compoziție densă. Se lasă la răcit 1-2 ore.

Deasupra se pun caise din compot Râureni tăiate pe jumătate și se toarnă albușurile bătute spumă cu 4 linguri de zahăr și zeamă de lămâie. Se introduce din nou în cuptorul foarte bine încălzit și se lasă 10 minute.

Se lasă la răcit și se servește împreună cu cei dragi.

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG