Brioșe cu dulceață de gutui

Brioșe cu dulceață de gutui

Ingrediente pentru 10 brioșe:

200g făină, cernută

1 1/2 lingurițe praf de copt

1/4 linguriță sare

1 cană lapte

1/4 cană ulei de cocoș sau vegetal

1 linguriță vanilie

1 ou

3/4 borcan dulceață de gutui

Instrucțiuni;

Preîncălziti cuptorul la 180 grade C și tapetați cu hârtie de copt cele 12 forme ale unei tavi pentru brioșe.

1. Într-un bol adăugați făină, praful de copt, sarea și amestecați bine.

2. Într-un bol separat, bateți laptele împreună cu uleiul, vanilia și oul.

3. Adăugați compoziția lichidă peste cea uscată și amestecați doar suficient încât să se combine.

4. Aluatul pentru brioșe poate să aibă câteva mici cocoloașe; adăugați dulceață de gutui și amestecați rapid de câteva ori.

5. Împărțiți compoziția în fiecare formă din tavă de brioșe.

6. Coaceti pentru aproximativ 15 minute, sau până când brioșele cresc și devin ușor aurii.

Inserând o scobitoare în mijlocul unei brioșe, această trebuie să iasă curată, atunci când brioșele sunt gata.

Scoateți brioșele din tavă și lăsăți-le să se răcească.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG