Ingrediente:
Pentru aluat:
450 g făină
200 ml lapte
3 ouă
100 ml ulei
250 g zahăr
1 praf sare
30 g drojdie
Pentru umplutură:
370 g brânză de vaci
150 g zahăr
2 pliculețe zahăr vanilat
1 esență rom/vanilie
3 ouă
3 linguri griș
Pentru uns:
1 gălbenuș
3 linguri lapte
Mod de preparare:
Pentru început, încinge cuptorul la 200 de grade şi unge o tavă mare cu ulei.
Dizolvă drojdia în apă călduță, amestecă 2 linguri de zahăr și apoi lasă la dizolvat 10 minute.
Într-un vas, amestecă uleiul, ouăle, zahărul și esența. Adaugă praf de sare, drojdie dizolvată, apoi încorporează făina treptat și frământă bine aluatul.
Într-un castron mare, presară făină sau unge-l cu ulei, pune aluatul și adaugă un strat de ulei, apoi acoperă-l cu o cârpă și lasă-l la dospit.
Pregătește umplutura de brânză, astfel încât să torni grișul, care să ajusteze în funcție de cât de densă vrei să fie crema.
Întinde cu un făcăleț aluatul dospit și taie-l în pătrățele, apoi umple pătrățelele cu cremă de brânză și împăturește colțurile, asemenea unui plic.
Amestecă ouăle cu lapte pentru uns și dă pe deasupra plăcintelor cu o pensulă de gătit.
Pune brânzoaicele pe o tavă și las-o la cuptor 30 de minute. Pentru o combinație delicioasă de arome, servește-le cu dulceață de vișine Râureni.
Poftă bună și te așteptăm în continuare pentru noi rețete delicioase.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele