Brânzoaice cu brânză de vaci și dulceață de cireșe Râureni

Brânzoaice cu brânză de vaci și dulceață de cireșe Râureni

Ingrediente:

Pentru aluat:

450 g făină

200 ml lapte

3 ouă

100 ml ulei

250 g zahăr

1 praf sare

30 g drojdie

 

Pentru umplutură:

 370 g brânză de vaci

 150 g zahăr

 2 pliculețe zahăr vanilat

 1 esență rom/vanilie

 3 ouă

 3 linguri griș

Pentru uns:

 1 gălbenuș

 3 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Pentru început, încinge cuptorul la 200 de grade şi unge o tavă mare cu ulei.

Dizolvă drojdia în apă călduță, amestecă 2 linguri de zahăr și apoi lasă la dizolvat 10 minute.

Într-un vas, amestecă uleiul, ouăle, zahărul și esența. Adaugă praf de sare, drojdie dizolvată, apoi încorporează făina treptat și frământă bine aluatul.

Într-un castron mare, presară făină sau unge-l cu ulei, pune aluatul și adaugă un strat de ulei, apoi acoperă-l cu o cârpă și lasă-l la dospit.

Pregătește umplutura de brânză, astfel încât să torni grișul, care să ajusteze în funcție de cât de densă vrei să fie crema.

Întinde cu un făcăleț aluatul dospit și taie-l în pătrățele, apoi umple pătrățelele cu cremă de brânză și împăturește colțurile, asemenea unui plic.

Amestecă ouăle cu lapte pentru uns și dă pe deasupra plăcintelor cu o pensulă de gătit.

Pune brânzoaicele pe o tavă și las-o la cuptor 30 de minute. Pentru o combinație delicioasă de arome, servește-le cu dulceață de vișine Râureni.

Poftă bună și te așteptăm în continuare pentru noi rețete delicioase.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG