Aripi de înger cu dulceață de cireșe Râureni

Aripi de înger cu dulceață de cireșe Râureni

INGREDIENTE:

 5 linguri de frișcă

 5 gălbenușuri

 1/2 linguriță sare

 50 g zahăr

 1 esență de vanilie

 300 g făină

 zahăr pudră

 ulei pentru prăjit

 

CUM SE PREPARĂ:

Separă ouăle și bate gâlbenușurile până se albesc și se întăresc, adăugând treptat sarea. Apoi adaugă zahărul și esența de vanilie, și încorporează-le bine. Urmează frișca și făina, pe care trebuie să le adaugi treptat și să amesteci bine aluatul până se omogenizează.

Când toate ingredientele s-au încorporat bine, mută aluatul pe un fund de lemn și lasă-l să crească, acoperit cu un prosop curat. După 15-20 de minute, frământă bine aluatul și apoi întinde-l într-o foaie subțire. Taie în dreptunghiuri. Fă o secțiune mică în mijlocul fiecărui dreptunghi și răsucește un capăt prin această gaură formată.

Încinge bine uleiul și pune aripile la prăjit până acestea capătă o culoare aurie. După ce s-au răcit, se pudrează cu zahăr și se servesc cu dulceață de cireșe Râureni.

Poftă bună și te așteptăm în continuare pentru noi rețete delicioase, cu drag din natură.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG