Pandişpan cu dulceaţă de zmeură Râureni şi cremă de brânză

Pandişpan cu dulceaţă de zmeură Râureni şi cremă de brânză

Cu acest desert sigur îi vei surprinde pe cei dragi! Este o reţetă specială, delicioasă, în acelaşi timp simplă şi surprinzătoare: Pandişpan cu dulceaţă de zmeură Râureni şi cremă de brânză.

Ai nevoie de:

Pentru blat

  • 125 g făină
  • 170 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • o linguriţă esenţă de vanilie
  • o linguriţă de făină şi una de zahăr pudră, pentru tapetat

Pentru umplutură

Cum prepari:

Într-un castron din sticlă termorezistentă mixează ouăle cu zahărul, pe foc, în bain-marie, până obţii o spumă tare.

Ia castronul de pe foc, adaugă esenţa de vanilie şi continuă să amesteci cu mixerul.

Adaugă treptat făina cernută în prealabil. Amestecă uşor cu o spatula sau lingură de lemn, până când obţii un aluat omogen.

Adaugă treptat laptele în compoziţie, după care albuşurile bătute spumă. Amestecă bine.

Pregăteşte două forme de copt mici, unge-le cu ulei şi pudrează-le cu amestecul de făină şi zahăr.

Împarte aluatul în două, aşează-l în forme şi pune pandişpanul în cuptorul preîncălzit la 180oC, timp de 20-25 minute.

După ce l-ai scos din cuptor, lasă preparatul să se răcească 5 minute în formele de copt. Pune apoi pandişpanul  pe un grătar, să se răcească.

Amestecă bine brânza dulce cu untul, adaugă apoi zahărul şi laptele. Mixează până obţii o compoziţie cremoasă şi omogenă.

Amestecă dulceaţa de zmeură cu zmeura proaspătă.

Pune pe unul dintre blaturi un strat de cremă de brânză, apoi un strat de dulceaţă. Acoperă cu celălalt blat.

Se serveşte cu drag, alături de cei pe care îi iubeşti <3

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG