Fursecuri cu ciocolată şi dulceaţă de vişine Râureni

Fursecuri cu ciocolată şi dulceaţă de vişine Râureni

Poftă de ceva bun? Iată o reţetă rapidă şi delicioasă: fursecuri cu ciocolată şi dulceaţă de vişine.

Ai nevoie de:

  • 120 g făină
  • 130 g zahăr
  • 30 g migdale opărite şi decojite
  • 130 g unt nesărat, moale
  • un praf de sare
  • 35 g cacao pudră
  • câteva nuci prăjite şi măcinate
  • un borcănel de dulceaţă de vişine Râureni

Cum prepari:

Încinge cuptorul la 160oC.

Macină fin nucile şi migdalele, împreună cu zahărul.

Amestecă apoi cu untul.

Într-un alt castron cerne cacaua, făina, sarea, după care adaugă-le în compoziţia cu unt, fără a amesteca prea mult.

Aluatul obţinut înveleşte-o într-o folie de plastic şi las-o la frigider pentru 30 minute.

Pe o suprafaţă tapetată cu făină, întinde foaia de aluat de 1 cm grosime. Cu gura unui pahar, decupează forme rotunde, pe care modelează-le sub formă de biluţe din aluat.

Pune bilele din aluat într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Coace maxim 15 minute, apoi lasă biscuiţii în tavă să se răcească complet.

După ce s-au răcit complet, pune-le pe o farfurie cu partea rotunda în jos.

Pe partea plată a jumătate dintre fursecuri pune dulceaţă de vişine Râureni şi lipeşte câte două.

Serveşte alături de cei dragi!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG